Na cestě k vlastní cestě... tak. Vítejte ve vnitřním světě jednoho pohledu, který si zoufale přeje být zjevným a přesto se mu to tolikrát nedaří. Ať už totiž jeho nositel chce nebo ne, rád se skrývá.


pondělí 6. června 2011

Not an Illusion - projekce a diskuse

předávám pozvánku na akci pořádanou přáteli:


Íránský fimově-hudební večer a diskuse
pondělí 13. června 2011 od 19.00

Trick bar, Malostranská beseda (2. Patro), Malostranské nám. (zastávka tram. č. 22 a 12)

k druhému výročí zpochybňovaných íránských prezidentských voleb,
po níž následovala tvrdá represe proti nenásilně protestujícím,
bude Heinrich-Böll-Stiftung a Člověkem v tísni promítán film režisérky Torang Abedian

„Not an illusion” (2009)

V následné diskusi o svobodě umělecké tvorby v současném Íránu a íránské kinematografii promluví novinář Omid Nikfarjam.

Synopse: Sáře je 21 let a chce být zpěvačkou. Podle oficiálních norem ale ženy nesmějí zpívat jako sólo zpěvačky na veřejnosti, protože Bůh údajně nechce slyšet hlas ženy ani při modlitbě. Sára ale chce dosáhnout svého, dokázala se už ostatně prosadit ve sportu jako šampiónka gymnastiky, před tím než se zranila při vážné nehodě. Přidá se tedy k jedné hudební skupině, ačkoliv vše kolem jejího vystupování musí schvalovat Ministerstvo kultury a islámského vedení. Film sleduje Sáru po několik let v jejím úsilí dosáhnout svého ve společnosti, která se pře o výklad pojmů tradice a modernita.

http://www.notanillusion.com/


Film je promítán v perštině s anglickými titulky, následná diskuse bude vedena v angličtině. Vstup zdarma. Kapacita míst omezena, registraci prosím posílejte do 10. června na info@cz.boell.org.


Žádné komentáře:

Okomentovat